Geprikkeld

De hele week zat ik opgescheept met Paulus. Ik ben dankbaar voor week 2 van de inhaalslag van de brieven van Paulus, al baal ik af en toe dat hij 13 brieven heeft geschreven / op laten tekenen…

Geprikkeld

Het was veel, pittig en niet allemaal even interessant (net het gewone leven). Maar het was ontzettend leerzaam en ik ben weer diep onder de indruk gekomen van de Here God en hoe Hij mensen gebruikt. Zoals hij dat ook in het gewone leven nog steeds doet.

Hoe Paulus in zijn nek werd gegrepen (Handelingen 9:1-19) en wat hij daarna direct allemaal meemaakt: bizar en inspirerend! Opnieuw besef je weer: wat een ongelofelijk voorbeeld, wat een geloofsheld!

Geen mooie praatjes over voorspoed, luxe, gezondheid en hoogmoed. Maar verhalen over lijden, Jezus volgen kost je wat en roemen in zwakheid (zodat Gods kracht zichtbaar wordt). Nee, niet echt uitnodigendโ€ฆ

Vanmiddag moet ik ineens denken aan zijn toespraak in Athene, op de Areopagus (zie foto, de heugel op 115 meter hoogte). In een stad vol afgodsbeelden raakte zijn geest in hem geprikkeld (Handelingen 17:16). Zijn passie voor mensen en het Goede Nieuws komen hierbij elkaar. In hoeverre wordt mijn geest nog geprikkeld? En die van jou?

De filosofen van die tijd willen uiteindelijk zijn verhaal wel horen en dan gaat hij los. Hij verkondigt aan hen de โ€˜onbekende Godโ€™, de Schepper van hemel en aarde, die zelf aan allen het leven, de adem en alle dingen geeft. Ja, ook aan die van jou!

Hij getuigt van de Man die op een vastgestelde dag de wereld rechtvaardig zal oordelen. De dag, die gezin alles wat er in de wereld gebeurd, toch echt wel dichterbij lijkt te komen. Verontrust het jou? Deze Man is de enige die je rust kan geven.

Het gevolg van zijn toespraak? Spotters. Sommigen wilden het nog wel eens horen. Anderen sloten bij hem aan en geloofden.

๐—•๐—ถ๐—ท ๐˜„๐—ฒ๐—น๐—ธ๐—ฒ ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ท๐—ถ๐—ท?

๐˜›๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ด๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ธ๐˜ช๐˜ญ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ 5 ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ถ๐˜ต๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ต๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ: Handelingen 17: 15-32.